ОПШТИНА МИОНИЦА „ШАМПИОН СОЛИДАРНОСТИ“

У петак је у Старом двору одржан традиционални новогодишњи пријем у част добровољних давалаца крви. Ово је била прилика да се уруче признања и захвалнице најуспешнијим даваоцима, као и најистакнутијим институцијама, међу којима је и општина Мионица.

  slike teren septe 016

Плакете „Шампион солидарности“ добиле су Мионица, Рашка, Велика Плана, Велико Градиште, Ивањица и Коцељева, за најуспешнију средину проглашено је село Метковић у општини Богатић, а титулу најхуманије општине понела је општина Лазаревац.

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић навео је да је 2018. година била успешна и то је нешто што улива наду, јер сваке бива прикупљено све више јединица крви.

Надам се да ћемо сваке године напредовати и имати више јединица крви и више оних који ће се прикључити овој великој породици давалаца. – рекао је Младеновић.

slike teren septe 013

Ово је велики подстрек за нашу општину и Црвени крст Мионица да што више подстичемо и промовишемо праве вредности. Ова награда припада свим добровољним даваоцима који су својим несебичним поступцима некоме даровали нови живот. Сигуран сам да ћемо и у наредној години оправдати указано поверење и подстаћи што већи број људи да буду хумани. - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

На свечаности су додељене и посебне захвалнице најбољим младим учесницама конкурса „Крв живот значи”.

Институт за трансфузију крви Србије током ове године прикупио је више од 77.000 јединица крви, што је за 10.000 јединица више него прошле године.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту