СКУПШТИНА ОПШТИНЕ УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2019. ГОДИНУ

У каси 677, 82 милиона динара

skupstina decembar1

Скупштина општине Мионица је на седници одржаној у четвртак 20. децембра донела Одлуку о буџету Општине за 2019. годину у укупном износу од 677,82 милиона динара. Буџетским средствима се и наредне године планира финансирање 17 програмских активности, од чега између осталог за опште услуге локалне самоуправе 173,7 милиона, за организацију саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре око 66,6 милиона динара, за предшколско васпитање и образовање 62,3 милиона динара, за основно образовање и васпитање 46,8 милиона, за развој културе и информисања 57,96 милиона, за развој спорта и омладине 57,5 милиона, а за комуналне делатности нешто више од 48 милиона динара.

 skupstina decembar3

Јасно је да можемо трошити само онолико средстава колико приходујемо. Наши трошкови су и даље велики и моји сарадници и ја ћемо се озбиљно бавити питањем смањења трошкова и повећања буџетских прихода, јер само одговорним управљењем средствима и рационалном потрошњом локалне самоуправе могу радити капиталне пројекте. Буџет јесте амбициозан, али сматрам да ће високо постављени циљеви представљати додатан подстрек за постизање још бољих резултата. Истовремено ћемо велику пажњу посветити изради стратешких докумената и пројектне документације, како би били спремни да конкуришемо за средства од Републике Србије и из других извора. Годину на измаку је обележио завршетак Хале спортова, коју смо чекали две и по деценије. То је пример добре праксе и одговорне политике, пример да се средства могу уштедети и уложити у праве сврхе. Радићемо капиталне пројекте и у наредној години. Очекује нас између осталог реконструкција зграде основне школе у Миониции у Горњој Топлици која ће добити и фискултурну салу-рекао је између осталог председник општине Мионица Бобан Јанковић анализирајући пред одборницима предлог буџета.

Иначе, расправа и доношење Одлуке о буџету за 2019. годину су протекли без пет одборника опозиционе Демократске странке, који су претходно напустили скупштинску салу. У скупштинске клупе су се вратили након гласања о овој тачки дневног реда, али нису учествовали у даљој расправи.

skupstina decembar2

На седници је донета и Одлука о усвајању Кадровског плана Општинске управе Мионица за наредну годину, који је свака локална самоуправа дужна да усвоји истовремено са одлуком о буџету. Прихваћен је и Програм пословања ЈКП ''Водовод Мионица'' за наредну годину, као и Финансијски план, Програм субвенција и Програм одржавања хигијене јавних површина у Мионици и Бањи Врујци овог предузећа. ЈКП ''Водовод Мионица'' у 2019. планира приходе у висини од 134,5 милиона динара, што је повећање од око 2 одсто у односу на план за 2018. годину и то на основу већег обима дистрибуције воде услед реконструкције водовне мреже, док се цена услуга ове године неће мењати. Општински парламент је у даљем раду донео Одлуку о поверавању послова конумалне делатности на подручју општине Мионица ЈКП ''Водовод Мионица'', Одлуку о правима и услугама у социјалној заштити која се финансирају и буџета, усвојен је Годишњи извештај и Годишњи план рада Предшколске установе ''Невен'', а за вршиоца дужности директора Спортског центра Мионица именован је Жељко Радосављевић из Мионице.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту