ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ЗА ДЕЦУ МЛАДЕ СПИСАТЕЉИЦЕ ЈАСНЕ ДРАГОЈЕВИЋ

mimolend

У четвртак 27. децембра је Културном центру представљена књига за децу младе мионичке списатељице Јасне Драгојевић ''Mimoland by the Flying Fairy''. Иако је написана на енглеском језику, илустрована је тако да је свако дете лако разуме без обзира на знање језика. Ова модерна бајка је посвећена најмлађој популацији и говори о земљи Мимоленду и њеним становницима Вили Чаробних крила и вилењацима Мимићима, који воле и чувају децу док путују у авионима и за то време их чаролијом воде у своју бајковиту земљу међу облацима где ће свака њихова жеља бити испуњена.

mimolend2

Књигу је пред препуним гледалиштем мионичке установе културе представио познати дечији песник Тоде Николетић који је истакао да је Мимоленд права ризница лепоте.

Да би написали овакву књигу треба да имате јаку веру и велику љубав и то може да учини само неко ко има свог личног вилењака. Ову бајку треба читати душом, рукама, телима, пити је као воду са извора-нагласио је Николетић и поручио да ко изгуби детињство, губи све.

mimolend1

Ауторка књиге Јасна Драгојевић се најпре захвалила својим суграђанима на подршци, а потом објаснила да се идеја да напише књигу јавила спонтано у периоду док је радила као стјуардеса, односно као ''летећа дадиља'' најмлађим путницима у авиону.

Присутнима се обратила и академска сликарка Ана Григорјев која је илустровала књигу, а у наставку програма су мионички основци одиграли представу ''Добродошли у Мимоленд'' по тексту Јасне Драгојевић. Исте вечери у галеријском простору Културног центра отворена је изложба илустрација бајке ''Mimoland by the Flying Fairy''.

mimolend3

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту