НЕМАЧКИ „АУТО-КАБЕЛ“ ОД КРАЈА ЈАНУАРА У МИОНИЦИ

Немачка компанија „Ауто-Кабел“, која се бави производњом електро проводника за потребе ауто индустрије од краја јануара отвориће нови производни погон у Мионици. Ова компанија је за почетак одабрала десет референата и производних радника коју су послати на петнаестодневни тренинг за обављање будућих послова у Крупку, Теплице у Чешкој.

kabal2

Нове раднике је пре поласка у Чешку у сали Скупштине општине Мионица примио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Отварање једне овакве компаније је велики помак за нашу општину и ми заиста добијамо оно што смо дуго очекивали. Ви сте први који имају прилику да се запосле у овој реномираној компанији, и надам се да ће се овај број све више увећавати, јер је развој привреде и отварање нових радних места спас за Мионицу. Од самог почетка смо се трудили да будемо коректни према компанији „Ауто-Кабел“ која је показала интересовање да отвори погон у нашој општини због њеног положаја, инфраструктуре којом располаже, као и због вас сами, односно радне снаге која им је на располагању. Реализација овог пројекта ће позитивно утицати на привредни раст и животни стандард нашег становништва. - рекао је Јанковић.

kabal1

Одлучили смо се да отворимо производни погон у Мионици из више разлога, а један од њих је тај што имао заиста одличну сарадњу са општином Мионица и председником Јанковићем. До краја маја 2019. године запослићемо око 30 радника, а након пресељења у већи производни погон које је планирано негде у октобру ове године створиће се потреба и услови за већим бројем запослених. Очекујемо да ће ово бити једна озбиљна фабрика са преко 300 запослених за мање од две године. - рекао је генералног директора компаније „Аутокабел“ ДОО Александар Петровић.

Реномирана компанија “Ауто-Кабел” основана је давне 1930. године и данас запошљава око 4000 радника. Поред погона широм Немачке послују и у: Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Шведској, Кини, Јапан. “Ауто-Кабел” сарађује са највећим произвођачима у ауто индустрији као што су БМW, Форд, Тојота, Фолксваген, Јагуар, Рено, Пежо.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту