ЗАВРШЕНА ОБУКА ИЗ ОБЛАСТИ ''CNC'' ПРОГРАМИРАЊА И ''3D'' МОДЕЛИРАЊА

Најбољима радна места у ''Емки''

cnc3

Након завршене обуке ''CNC'' програмирања и ''3D'' моделирања коју је по договору општине Мионица и компаније ''Емка'' организовао овдашњи Центар за образовање и развој, недавно је уприличена свечана додела сертификата за 23 полазника. Додели сертификата је присуствовао председник Општине Бобан Јанковић који је заједно са полазницима курса обишао фабрички погон у Мионици специјализован за производњу прецизних одливака и који од 2015. године успешно послује као члан ''Емка'' групације.

 cnc7

Курсеви су трајали од октобра до децембра месеца прошле године. Према Јанковићевим речима њихова успешна реализација представља значајан искорак ка побољшању запошљивости младих са територије Општине, будући да су програми организовани у складу са конкретним потребама локалног привредног субјекта и обухватају знања и вештине за којима влада стална потражња на тржишту што полазницима омогућава да нађу посао и на неком другом месту.

cnc6

- Један од главних разлога оснивања Центра је управо побољшање позиције наших грађана у области запошљавања. Заинтересованост кандидата и њихов озбиљан приступ су добар показатељ да су обуку схватили као добру шансу за унапређење својих професионалних компетенција које ће им убрзати и пут до запослења.

cnc5

Приликом доделе сертификата полазницима се обратио директор компаније Денис Куруц, који је нагласио да ће набавка нових, модернијих машина и подизање нивоа рада омогућити ширење тржишта и потребе за новим раднницима у наредном периоду. За почетак, према ранијем договору, два најуспешнија незапослена кандидата са обуке за рад на ''CNC'' машинама су добили позив за ступање на посао, а у току следећег месеца очекује се да позиве добију и два незапослена кандидата обучена за ''3D'' моделирање.

cnc1

 

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту