ОПШТИНА ДОМАЋИН РАДИОНИЦЕ О СОЦИЈАЛНОМ СТАНОВАЊУ

Општина Мионица је јуче била домаћин радионице о социјалном становању у заштићеним условима коју су организовали Балкански центар за миграције и хуманитарне активности и америчка невладина организација CRS . Ова активност је део стратешког задатка побољшања услова становања и управљања објектима социјалног становања у оквиру пројекта ''Одрживи повратак и интеграција расељених лица и избеглица у БиХ, Црној Гори и Србији''. Радионици су осим домаћина и организатора присуствовали и представници општина Крупањ и Сремска Митровица.

 img 8008

Присутнима се у уводном делу обратио Извршни директор Балканског центра за миграције и хуманитарне активности Горан Баста, који је истакао да ће ускоро бити завршени радови на изградњи вишепородичне стамбене зграде у улици Ратка Петровића у Мионици намењене збрињавању избеглих лица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Србији – Потпројекат пет и да је циљ радионице да се изврши пресек досадашњих активности у вези са социјалним становањем у заштићеним условима у оквиру Регионалног стамбеног програма у општинама Мионица, Крупањ и Сремска Митровица.

  • Идеја је да покушамо да у сарадњи са општинама направимо правни амбијент како би се донео сет локалних прописа који би били униформни, а који се баве социјалним становањем. Стамбени објекти социјалног становања морају функционисати на комерцијалан начин како би били заштићени од пропадања – истакао је Извршни директор Балканског центра за миграције и хуманитарне активности Горан Баста.
  • img 8013

Представници Балканског центра за миграције и хуманитарне активности су током радног дела радионице презентовали нацрт Правилника о становању у зградама са становима у закупу са могућношћу куповине, као и прелиминарне резултате истраживања о процени задовољаства корисника социјалног становања у Сремској Митровици.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту