КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У БИБЛИОТЕЦИ СА ПИСЦЕМ ЛИДИЈОМ ЋИРИЋ

 mg 6289

Љубитељи писане речи су синоћ у Библиотеци ''Милован Глишић'' имали прилику да уживају у дружењу са писцем Лидијом Ћирић. На књижевној вечери су представљени роман “Реквијем за један дан“, збирка песама „Кабаница за сузе“ и збирка прича Без „драги моји“, а разговор са ауторком водила је професор, књижевни критичар и теоретичар Ана Стишовић Миловановић. Највише је било речи о збирки прича Без „драги моји“, за коју је Ана Стишовић Миловановић рекла да је необично свеже штиво у којем нас аутор позива на дијалог.

 mg 6258

Главна јунакиња је та нит која везује сегменте прича и живота који није само живот на ''београдском асфалту'', већ живот у било којем делу света. Вредност приповедне збирке Без „драги моји“ је што у читавом низу епизода упознајете необичне људе и судбине и како се јунакиња у том свету у времену без емпатије сналази, али и у томе што ће читаоце, и мушкарце и жене, подучити важним стварима-рекла је између осталог Ана Стишовић Миловановић, која је говорећи о роману „Реквијем за један дан“ нагласила да и поред трагизма који садржи роман носи суштинску идеју ауторке која ће се јавити и у касније објављеној збирци прича, да је живот јачи од свега.

Говорећи о својим књигама Лидија Ћирић је истакла да не уме да пише прорачунато и наменски, већ да су све њене приче написане спонтано.

 mg 6327

Постоји пуно истинитих догађаја, али оног тренутка када се то стави на папир постаје књижевност и зато не желим да се јунаци и догађаји из мојих књига повезују са мојим животом-нагласила је Лидија Ћирић која је од претпрошле године члан Удружења књижевника Србије.

 mg 6397

Књижевно вече је започело промоцијом добровољног давалаштва крви, а акцији се придружила и мионичка библиотека која је обезбедила бесплатну чланарину за све суграђане који су у протеклих годину дана дали крв или су били добровољни даваоци 20 и више пута.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту