ПОКРЕНУТ ПРОЈЕКАТ ''ОТВОРЕНА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА“

Стварање ефикасног сервиса грађана

servis gradjana2 servis gradjana3 servis gradjana4 servis gradjana6

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића покренут је пројекат „Отворена локална самоуправа“ у циљу њеног деловања као ефикасног сервиса, која је транспарентна према својим грађанима и задовољава њихове опште, заједничке и свакодневне потребе.

servis gradjana5

Према Јанковићевим речима, ова активност представља напор да се достигне највиши стандард у раду локалне управе и обезбеди квалитетно вођење локалне власти. Прва фаза пројеката подразумева низ састанака које ће представници јавних установа и предузећа општине Мионица, чланови Општинског већа, представници одељења и служби Општинске управе Мионица на челу са председником општине организовати са грађанима општине Мионица.

servis gradjana1

У циљу успостављања што боље комуникације са нашим грађанима сваке недеље органзујемо по некилико састанака на терену. Сматрам да је управо овај начин комуникације обострано користан, јер грађани директним контактом могу да укажу на актуелне проблеме, а са друге стране директори установа и предузећа, радници општине и ја као председник општине имамо прилику да сазнамо на који начин можемо допринети развоју наше општине и помоћи нашим суграђанима. На овај начин ћемо унапредити ефикасност и подићи квалитет рада општинских органа и институција – рекао је Јанковић.

servis gradjana7

Први састанак са грађанима организован је проше седмице са мештанима села Брежђе, Горњи Лаковац, Планиница, Струганик и дела Осеченице. Теме су биле разноврске, од тренутних активности локалне самоуправе, преко планираних пројеката, па све до дискусије усмерене на унапређење ефикасности и подизање квалитета рада општинских установа и јавних предузећа и начина решавања текућих проблема на терену.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту