НАПЛАТА ПАРКИРАЊА ОД ЧЕТВРТКА У МИОНИЦИ

  parking2

У циљу смањења саобраћајних проблема који се јављају као поседица великог броја непрописно паркираних возила у центру Вароши Мионица Скупштина општине Мионица уводи наплату паркирања у овом делу насеља. Од 21. марта почиње наплата паркирања у Вароши Мионица, на јавним паркиралиштима:

  • - на паркингу на простору аутобуске станице,
  • - простору поред зграде општине,
  • - у улицама Чеде Протића, Кнеза Грбовића, Др Љубивоја Михаиловића, Др Јове Алексића, као и
  • - у Улици војводе Мишића, преко пута зграде општине и испред зграде ЈКП “Водовод Мионица“, као и од улице Др Јове Алексића према Улици кнеза Јовице Милутиновића.

Један од проблема на који се жалио велики број грађана су непрописно паркирана возила како на саобраћајницама, тако и на тротоарима чиме је у великој мери била угрожена безбедност свих учесника у саобраћају, а посебно пешака. До сада су деца, особе са инвалидитетом и родитељи са колицима морали да се крећу саобраћајницама како би заобишли непрописно паркирана возила на тротоару и самим тим угрожавали и себе и друге учеснике у саобраћају. Овом мером ћемо сигурно допринети смањењу ових саобраћајних проблема и повећању безбедности свих учесника у саобраћају. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

parking1 parking3 parking4 parking5 parking7

Укупно 259 обележених паркинг места биће у режиму црвене зоне, без временског ограничења. Коришћење простора за паркирање на уређеним и обележеним паркинг местима за паркирање по сату за путничко возило коштаће 24 динара, док је цена по дану 110 динара. Остављена је и могућност куповине месечне карте у износу од 1000 динара, док за грађане који живе у наведеним улицама цена повлашћење месечне карте износи 360 динара.

parking6

Паркирање се може платити куповином карата или слањем регистарске ознаке смс поруком на број 8411 за сат времена паркирања, или на број 8412 за целодневну карту. За возила која су паркирана у зонском систему паркирања, уколико паркирање није плаћено наплаћиваће се доплатна карта за паркирање у износу од 600 динара. Наплату и контролу паркирања ће вршити ЈКП „Водовод Мионица“.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту