МИОНИЦИ ОДОБРЕНА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

  3907

Министарство без портфеља, које је задужено за демографију и популациону политику одобрило је општини Мионица 6,17 милиона динара за суфинансирање мера популационе политике. Наиме, општина Мионица је учествовала у Јавном позиву расписаном 14. фебруара од стране Кабинета министарства без портфеља који има за циљ подршку одрживом демографском развоју јединица локалне самоуправе у Републици Србији. Укупна вредност пројекта је 8,82 милиона динара, а општина Мионица ће учествовати у његовом суфинансирању са 2,65 милиона динара.

- Активно радимо на обезбеђивању што бољих услова како би смањили економске миграције нашег становништа и подстакли младе људе да живе и раде у Мионици. Сем обезбеђивања радних места, у чему имамо доста помака, један од услова како би смо ово испунили је да у Мионици створимо најбоље услове за одгајање и васпитање деце. Овај пројекат ће сигурно у том смислу имати велике позитивне ефекте, и заједно са другим пројектима као што су бесплатан превоз за ученике, бесплатне књиге за ђаке прваке, бесплатни програми и едукације у Општинском центру за образовање и развој побољшати демографске параметре у нашој општини. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

На основу Предлога одлуке о одобравању средстава одобрена су средства за опремање и осавремењавање кухиње у Предшколској установи „Невен“, набавку једног минибуса, као и за активности и предавања намењена подршци родитељима, будућим родитељима и другима који учествују у одгајању деце.

- О значају овог пројекта говори и чињеница да кухиња Предшколске установе „Невен“ у Мионици није опремана и реконструисана још од 1981. године када је она опслуживала три пута мање деце него данас. Тренутни капацитет не одговара броју деце која су обухваћена целодневни боравком у овој установи, а поред тога је нефункционална и подложна кваровима. Поред тога, набавком минибуса сва деца из 36 села мионичке општине стичу подједнаке да се укључе у све програме наших установа. – додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту