ЗНАЧАЈНА ДОНАЦИЈА ОПШТИНЕ МИОНИЦА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ВАЉЕВО

Дониран апарат за респирацију Одсеку неонатологије

  donacija5

Општина Мионица је донирала апарат за респирацију беба Одсеку неонатологије Службе гинекологије Опште болнице Ваљево. Апарат вредан скоро 600 хиљада динара намењен је за неинванзивну респирацију превремено рођених беба ЦПАП методом која подразумева континуирани позитивни притисак у душним путевима новорођенчета.

donacija2

- Желим да се захвалим општини Мионица на издвојеним средствима да се обезбеди овај за нас веома значајан апарат. У неонатологији је опремљеност новим технолошким достигнућима веома значајна, као би се обезбедио правилан раст и развој новорођенчади, а нарочито критичких новорођенчади која имају одређене респираторне проблеме. Набавком овог апарата у првом реду се помаже превремено рођеним бебама, како би им се обезбедила неинванзивна вентилација, односно адекватна вентилациона потпора. – рекла је др Светлана Марковић, додавши да ће уз савладавање нових знања и вештина који су потребни за његову употребу, овај савремени апарата сигурно искористити на прави начин.

Према речима докторке Мраковић, све је већи број деце која се превремено рађају, односно не достижу пун термин, како због савременог начина живота, тако и због примене асистиране репродукције, те је јако значајно што је обезбеђен овај савремени апарат који ће у првим тренуцима живота новорођенчади смањи колапс арвеола и обезбедити помоћ при дисању.

donacija4

Вршилац дужности директора Опште болнице Ваљево др Зоран Ђурић се захвалио донаторима на овом вредном апарату са жељом да се ова сарадња настави на обострано задовољство.

donacija3

- Ово је вишеструко значајна донација за све нас имајући у виду чињеницу да је Општа болница Ваљево место чије медицинске услуге користе сви грађани Колубарског округа, и наравно грађани општине Мионица. Ми смо као општина добре комшије, и ову болницу сматрамо својом, и ту смо да помогнемо увек када можемо и када је то потребно. Сигуран сам да ће овај апарат бити од велике користи за новорођенчад којима је преко потребна ова врста неге. Трудићемо се да у наредном период остваримо што бољи контакт и успешнију сарадњу за добробит наших грађана. – реко је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту