РАЗВОЈ ОРГАНСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ У ОПШТИНИ МИОНИЦА

serbia organika

Јуче је председник општине Мионица Бобан Јанковић имао први иницијални састанак са представницима националног удружења за развој органске производње „Сербиа Органика“ у циљу унапређења и развоја органске производње на територији мионичке општине.

Према речима председника општине Мионица Бобана Јанковића, сви пољопривредни произвођачи који су заинтересовани за овај програм моћи ће континуирано да унапређују знања у области органске производње кроз бројне семинаре, обуке и обиласке пољопривредних газдинстава који ће за њих бити организовани.

На овом састанку смо договорени следеће кораке које ће заједно предузети ово удружење и општина Мионица у циљу упознавања пољопривредних произвођача са поступком органске производње. План нам је да у нашој општини развијамо органску производњу и да наши пољопривредници постану поуздани и конкурентни снабдевачи органском храном. – рекао је Јанковић.

Већ у мају ће бити одржани први семинари и састанци како би се пољопривредници упознали са органском биљном производњом, органском сточарском производњом, производњом прерађене хране, као и правилима за обезбеђивање органских производа.

Поред овога, општина Мионица и Фондација „Ана и Владе Дивац“ ће ускоро расписати Јавни позив о додели пластеника за 18 пољопривредних произвођача који се определе за биљну органску производњу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту