ПОЧЕЛА ЕКОЛОШКА КАМПАЊА

 img 0662

На Дан планете земље који је 22. априла обележен широм света у мионичкој општини је почела велика еколошка кампања у циљу подизања и обликовања еколошке свести код свих грађана без обзира на узраст.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је овим поводом у порти Храма Вазнесења Господњег у Мионици заједно са основцима, средњошколцима и свештенством посадио дрво тису.

Тиса ужива посебно поштовање у српском народу као заштитно дрво, које човеку обезбеђује дуг живот и добро здравље. У суштини, све биљке су ту за нас да учине свет лепшим и обезбеде чист ваздух и зато према њима треба да се опходимо са посебном пажњом и поштовањем. На нама одраслима је да се понашамо одговорно према природи и да вас учимо да је штитите од неодговорних људи који је загађују.– поручио је Јанковић мионичким ђацима.

Овим симболичним чином започета је еколошка кампања чије активности подразумевају чишћење и сакупљање комуналног отпада, низ радионица и обука где се очекује позитиван одзив грађана, а све у циљу стварања амбијента у којем је здрава животна средина један од приоритета локалне заједнице. У току је и акција постављања еколошких дворишта, а први еколошки контејнери већ се налазе у школским двориштима у Мионици.

Такође, ђаци из Основних школа „Милан Ракић“ Мионица и „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић, као и из мионичке Средње школе су ангажовани на постављању еколошких путоказа, чишћењу и уређењу школског дворишта и парковских површина, сађењу цвећа, присуствују едукацијама о рециклажи и правилном одлагаљу отпада и учествују у бројним другим активностима.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту