МИОНА ФИЛМ ФЕСТ 2

miona film fest plakat

У организацији општине Мионица и Удружења уметника Србије 24. и 25. маја у Мионици ће се одржати други по реду МИОНА ФИЛМ ФЕСТ. Фестивал кратког и документарног филма МИОНА ФИЛМ ФЕСТ је манифестација која својим програмом промовише уметничке вредности савременог српског краткометражног филмског стваралаштва и уједно подржава развој младих филмских аутора.

Током два фестивалска дана публика ће у Културном центру Мионица имати прилику да види 8 краткометражних филмова који ће се борити за прву награду. О наградама ће одлучивати жири који чине режисер и председник жирија Дарко Бајић, глумица Миона Марковић и филмски критичар Мирољуб Стојановић.

Поред овога, у оквиру фестивала 24. маја у Библиотеци Милован Глишић биће одржана трибина на тему ”Однос медија према филму” у којој ће учествовати новинари Вања Булић Александра Миката и Дејан Грујић, док ће у суботу 25. маја на истој локацији на тему ”Филм у 21. веку“ говорити режисер Дарко Бајић, филмски критичар Мирољуб Стојановић и глумци Миона Марковић и Зоран Ћосић.

Као део пропратног програма фестивала, одржаће се МИОНА ФИЛМ КВИЗ тематски квиз о српској кинематографији за децу основних и средњих школа са теритoрије општине Мионица.

На прошлогодишњем фестивалу представљено је осам краткометражних и документарних филмови домаћих аутора, а титулу победника су однели Дејан Петровић за филм "Исти" и Коста Ристић за филм " Dos patrias".

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту