ПОБЕДНИК „МИОНА ФИЛМ ФЕСТА“ ФИЛМ „ДАЉИНЕ“

fest3 fest1 fest4 fest10

Током викенда у Мионици је одржан други по реду „Миона филм фест“, фестивал кратког и документарног филма осмишљен са идејом да подржи младе филмске ауторе. Од укупно 32 филма, у ужи избор за статуу Мионе ушло је 8 краткометражних филмова који су приказани током два фестивалска дана. Посетиоци Културног центра Мионица имали су имали прилику да погледају филове: ​„Одежда кнеза Лазара“​ Наде Савић, ​„Центар“​ Ивана Марковића, ​„Непотписане“ ​ Валентине Делић, ​„Даљине“ Немање Војиновића, „​Једини“ Николе Полић и ​“Ibarska higхwаy“ Александрије Ајдуковић.

fest2

Жири на челу са режисером Дарком Бајићем, затим глумицом Мионом Марковић и филмским критичарем Мирољубом Стојановићем одлучио је победника овогодишњем фестивала, то је филм „Даљине“ редитеља Немање Војиновића. Похваљени су филмови „Центар“ Ивана Марковића и „Непотписане“ Валентине Делић.

fest5

У оквиру фестивала у суботу у Библиотеци Милован Глишић пред многобројном публиком одржана је трибина на тему ”Однос медија према филму” у којој су учествовали новинари Вања Булић, Александра Миката и Дејан Грујић. Другог фестивалског дана на трибини на тему ”Филм у 21. веку“ говорили су режисер Дарко Бајић, филмски критичар Мирољуб Стојановић и глумица Миона Марковић.

fest8

Као део пропратног програма фестивала, одржан је “Миона филм квиз“ тематски квиз у коме су се мионички основци и средњошколци такмичили у познавању домаће кинематографије. Међу основцима победу је однео тим који су чинили Милутин Гошњић, Алекса Вујичић и Лука Пешић, док су међу средњошколцима то били Сава Несторовић, Урош Дикић и Марко Трифуновић.

fest9

Мионица ће 5. јуна бити домаћин још једне филмске манифестације. Реч је о једнодневној манифестацији „Ноћ српског филма“ коју је покренуо Филмски центар Србије. Овом приликом у Културном центру Мионица биће приказани најгледанији домаћи филмови.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту