МИОНИЦА ДОМАЋИН ЕТАПЕ ТРКЕ „КРОЗ СРБИЈУ“

biciklizam1 2

Мионица ће други пут за редом бити домаћин етапе Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, одлучено је на састанку одржаном између председника општине Мионица Бобана Јанковића и директора трке Владимира Куваље.

biciklizam2

Мионицу очекује прави бициклистички спектакл, са 150 бициклиста из 20 светских земаља. Ова трка је прави међународни спортски бренд којом Мионица постаје један од центара српског бициклизма. Ове године ћемо подићи организацију трке на још виши ниво и потврдити епитет доброг домаћина. Очекујемо још већи број посетилаца, као и домаћих и иностраних медија који ће се упознати са свим прелепим пределима и туристичким потенцијалима Мионице и Бање Врујци. – рекао је Јанковић.

biciklizam3

Према речима директора трке Владимира Куваље, ове године владало је велико интересовање међу градовима за домаћинство етапе.

Циљ нам је да на најбољи могући начин промовишемо природне лепоте овога краја и туристичке потенцијале читаве регије, јер Мионица је то заслужила. Велики број страних и домаћих медија који прате спорт и туризам пратиће овогодишње издање трке “Кроз Србију” и биће ово одлична прилика да пошаљемо лепу слику свих крајева Србије и Републике Српске у читав свет. - истакао је Куваља.

У циљу популаризације бициклизма међу најмлађима, и ове године ће на улицама Мионице бити организоване трке за најмлађе.

biciklizam1

59. по реду „Трка кроз Србију“ креће из Републике Српске, односно из Источног Сарајева 29. јула, одакле ће бициклисти кренути путем Прибоја, преко Златибора, све до Мионице и Пожаревца где је и овогодишњи циљ.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту