СЛОБОДНА ЗОНА СТИЖЕ У МИОНИЦУ

 slobodna zona2

13. Турнеја филмског фестивала „Слободна зона“ која је почеле половином априла гостоваће од 17. јуна у Мионици. Као резултат сарадње између Филмског фестивала „Слободна зона“ и општине Мионица публика у Културном центру Мионица имаће прилику да бесплатно погледа најбоље филмове који су приказани током овог фестивала у новембру прошле године у Београду, Новом Саду и Нишу.

Предводник овогодишње турнеје је филм „Лето“, играно остварење о руском новом таласу који осликава љубав, бунт и рокенрол у Лењинграду осамдесетих. Ту је и још један светски хит немачког редитеља Кристијана Пецолда филм „Транзит“ који говори о избеглици из Немачке која преузима убијеног француског писца и покушава да пронађе његову жену. На репертоару је и шведски документарац „Бергман: година живота“ о години у којој је Ингмар Бергман имао врхунац своје каријере, као и филм „Капетан“ о младом немачком војнику који у последњим данима Другог светског рата преузима идентитет немачког официра и постаје монструозни злочинац. Филм „Србенка“,који је у Кану проглашен документарцем године, је свакако један од бисера овогодишњег фестивала. Од режисера Џафара Панахија коме су од 2010. године иранске власти забраниле да снима филмове, стиже остварење „Три лица“ које говори о младој Иранки којој родитељи не дозвољавају да студира глуму, јер у складу са традицијом треба да се уда. Филм „Најбољи ортаци“ је идеалан за младу публику, али и одрасле, а говори о штреберу Амберсону који помаже најпопуларнијем дечаку у школи да освоји ћерку новог професора француског.

Турнеја „Слободне зоне“ има за циљ децентрализацију културе и доступност филмског садржаја како публици у већим градовима, тако и оној у мањим местима.

 

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту