СРЕДЊА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ЈУБИЛЕЈ

Организован први „Мионица Гастрофест“

gastro fest5

Средња школа Мионица је на празник словенских просветитеља Ћирила и Методија 24. маја обележила десетогодишњицу од оснивања и тим поводом је у сарадњи са мионичком општином организовала фестивал „Мионица Гастрофест“, сусрете средњих туристичко-угоститељских школа Колубарског округа. Поред домаћина, на фестивалу су учествовале још три средње школе и то „1.300 каплара“ Љиг, Економска школа Ваљево и Техничка школа Уб. Екипе сачињене од ученика и професора са туристичко-угоститељких смерова имале су задатак да припреме јело у котлићу по избору и етно трпезу са старим специјалитетима из свог места. Такмичари су се својски потрудили да њихова јела и етно трпезе буду богате и укусне, тако да су присутни уживали у хармонији боја, укуса и мириса.

gastro fest4

Средња школа „Мионица“ је имала и свој изложбени угоститељски штанд на којем су ученици са смера конобар демонстрирали припрему необичних коктела, промовишући своју струку на креативан и оригиналан начин. Понуда је употпуњена изложбеним штандовима овдашње Туристичке организације са сувенирима које израђују деца Мионице, као и штандом на којем је промовисан Музеј камена у Паштрићу.

gastro fest3

Посебну димензију Фестивалу дали су познати кувар и ТВ лице из серијала „Паклена кухиња“ Саша Мишић, председник Асоцијације кувара Србије Дејан Станковић и почасни председник ове асоцијације Милијан Стојанић у улогама стручних коментатора. Круна Фестивала био је јавни час кувања, који су ови искусни мајстори кулинарства извели на отвореном.

gastro fest2

Први „Мионица Гастрофест“ завршен је доделом диплома, пехара и захвалница свим учесницима и спонзорима, а организатори имају намеру да Фестивал наредних година поприми и такмичарски, али и национални карактер.

gastro fest1
gastro fest6

Јубилеј Средње школе Мионица обележен је и пригодном свечаношћу на којој су се присутнима обратили први човек мионичке општине Бобан Јанковић и директорка Школе Катарина Чарапић, који су најбољим ученицима уручили похвалнице.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту