MЕЂУРЕГИОНАЛНO ТАКМИЧЕЊE У ПРВОЈ ПОМОЋИ, ШМИНКАЊУ И ГЛУМИ ПОВРЕДА И СТАЊА У МИОНИЦИ

 

У суботу, 8. јуна са почетком у 10 часова на Тргу војводе Живојина Мишића у Мионици, Црвени крст Србије организује међурегионално такмичење у првој помоћи, шминкању и глуми повреда и стања.

У Мионици ће наступити 33 такмичарских екипа из градова и општина из централног и западниг дела Србије. Уз волонтере који се такмиче у првој помоћи, наступиће и 5 екипа које ће приказати знања и вештине шминкања и симулација повреда и стања. Домаћини такмичења, Црвени крст Мионица је поред обавезних садржаја из прве помоћи, припремио учесницима и друге занимљиве садржаје уз које ће млади имати прилике да упознају културу и знаменитости мионичке општине.

Прва помоћ је препознатљив симбол организације Црвеног крста у целом свету и једна је од активности које се са посебном пажњом негује у Црвеном крсту Србије. У организацијама Црвеног крста у Србији преко 30.000 грађана, сваке године научи основне вештине прве помоћи, међу којима је 19.000 школске деце и младих.

Најуспешнији међу њима се укључују у такмичења екипа прве помоћи у категоријама петлића, подмлатка и омладине Црвеног крста. У Србији се такмичења организују на свим нивоима организације Црвеног крста и окупе преко 3.000 деце и младих из целе Србије.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту