23. „МИШИЋЕВИ ДАНИ“ ПОЧИЊУ 13. ЈУЛА

03 2007 02

Мионица ће од суботе 13. јула бити у знаку традиционалне манифестације „Мишићеви дани“ која се под покровитељством општине Мионица одржава 23. пут по реду. Програм у суботу започиње полагањем венаца на споменик војводи Живојину Мишићу на централном тргу од 17 часова, након чега следи посета родној кући славког војсковође у Струганику.

Од 20 часова на Тргу војводе Живојина Мишића почиње церемонија свечаног отварања када ће бити уручена највећа признања општине Мионица „Велике златне плакете са ликом војводе Живојина Мишића“ припадницима Војске Србије и Министарства одбране за заслуге у областима војне науке, доктрине, стваралаштва, командовања и руковођења, поштовања етичких норми и давања личног примера у извршавању задатака. Плакете са грбом општине Мионица биће додељене истакнутим предствницима друштвеног и јавног живота за свеукупни допринос напретку Србије.

Пре свечаног отварања "Мишићевих дана" од 19 часова у Културном центру Мионица биће отворена изложба скулптура Драгана Јовићевића.

Програм прве вечери затвориће концерт хора ''Рес Миранда'' и „Гудача Светог Ђорђа“ који почиње у 21 час.

Током осмодневне манифестације предвиђени су бројни изложбе, књижевне вечери, представе, спортски турнири као и концерти популатне и народне музике. Најављени су концерти Аце Пејовића, Слађе Алегро, Магла бенда, Жељка Васића, групе Апсолутно романтично и других.

„Мишићеви дани“ ће бити затворени 20. јула традиционалним Дечијим маскембалом Предшколске установе „Невен“ и спектакуларним ватрометом.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту