ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА ДРАГАНА ЈОВИЋЕВИЋА МАЦОЛЕ

Галерија Културног центра Мионица је домаћин изложбе скулптура Драгана Јовићевића Мацоле, која је приређена у оквиру манифестације „Мишићеви дани“. Изложбу је у присуству бројних гостију у суботу 14. Јула отворио Слободан Јевтић Пулика, назвавши Јовићевића својим генетским братом.

izlozba dragana jovicevica macole

- Мој далеки пут је пут спознаје космичке светлости. Дуги пут мог ужичког бунтовника и невероватног љубитеља лепоте је бунт против ужасавајућег притиска на главучу сапутника. Он, мој брат Ужичанин по генима, дуги низ година припрема ту осуду менталног тлачења, уништавања човековог духа. Човек смело понире у аскезу, склања се у тајне шуме тишине, ствара један неодољиво суптилан, али и снажан свет, не маште, већ реалног закључка: да је гвожђе-гвожђе, дрво-дрво и да је њихова обрада његов мукотрпни рад подвижника-рекао је Пулика отварајући изложбу.


Драган Јовићевић Мацола живи и своје познате скулптуре ствара у Пријановићима надомак Пожеге. Његове скулптуре се налазе у Музеју у Бретањи, Музеју савремене уметности у Будимпешти и Етно музеју у Словачкој, а занимљиво је да је по његовом надимку названа уметничка галерија на Мећавнику.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту