МИОНИЦА БИЛА ГРАД ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ ''КРОЗ СРБИЈУ''

Салвадор први кроз циљ

trka kroz srbiju 4 of 8

Мионица је прошле седмице по други пут била град домаћин најдуговечније трке у региону Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, која је од 29. јула до 2. августа друмовима Србије и Републике Српске. Овог пута мионичким крајем је прошлог четвртка вожена кружна полуетапа у дужини од 90 километара у оквиру треће етапе са стартом и циљем на Тргу војводе Мишића у центру Мионице, док је у петак са истог места стартовала и последња четврта етапа од Мионице до Пожаревца. На „мионичкој“ етапи први кроз циљ је прошао Енрико Салвадор из екипе „Нортвејв Кофилок“, који је касније постао и укупни победник 59. издања трке „Кроз Србију“. Салвадор је успео да без већих проблема сачува жуту мајицу стечену већ на првој етапи у Источном Сарајеву. Плава мајица за најбољег брдског возача и бела мајица за најбржег младог бициклисту трке „Кроз Србију“ у коначном пласману је припала члану „WSA KTM Grac“ тима Морану Вермулену, најбољи спринтер је Рикардо Бобо из „Мито сајклинг“ тима, док је од српских репрезентативаца највише успеха имао Марко Даниловић који је био други на етапи Мионица-Пожаревац.

 

trka kroz srbiju 3 of 8

- Потрудили смо се да оправдамо епитет доброг домаћина коју смо стекли прошле године и надам се да сви учесници, чланови пратећих екипа, организатори и, наравно, домаћи и страни новинари носе лепе успомене из нашег прелепог краја. Бициклизам је један од најстаријих спортова у Србији и ми желимо да он и у Мионици заузме место које заслужује. Зато смо укључени у бројне активности Бициклистичког савеза Србије у сврху омасовљења и популаризације овог спорта у Мионици међу свим категоријамa становништва. Желимо да Мионица постане варош бициклизма и верујем да смо на добром путу да то успемо - истакао је председник мионичке општине Бобан Јанковић.

trka kroz srbiju 6 of 8

Овогодишња трка на којој је учествовало 150 возача из више од 30 земаља била је посвећена јубилеју, осамдесетогодишњици од прве трке „Кроз Србију“ која је вожена 1939. године, а чији је покровитељ био Петар II Карађорђевић.

trka kroz srbiju 7 of 8

trka kroz srbiju 1 of 8 trka kroz srbiju 5 of 8 trka kroz srbiju 8 of 8

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту