УСЕЉЕЊЕ НА ЈЕСЕН

При крају радови на стамбеној згради за избеглице у Мионици

dji 0013

Приводе се крају радови на изградњи вишепородичне стамбене зграде у улици Ратка Петровића у Мионици, намењене збрињавању избеглих лица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Србији – Потпројекат пет, чији је носилац за подручје Републике Србије Комесаријат за избеглице и миграције.

img 4175
Како у општини Мионица наводе, очекује се да ће стамбени објекат бруто површине 492,15 квадратних метара, са 16 станова бити усељен на јесен. Радови на објекту су у потпуности завршени, и у наредним данима следи изградња приступне саобраћајнице, кабловског вода и партерно уређење.

img 5997
Радови на изградњи објекта почели су у августу прошле године, када је општина Мионица обезбедила локацију за изградњу објекта и инфраструктуру, док је сама изградња објекта вредног 40 милиона и 500 хиљада динара финансирана у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања.

img 4131
Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске. Циљ је обезбеђивање трајног стамбеног решења за све породице избеглих лица којима није решено стамбено питање у Републици Србији, а немају где да се врате у земљи свог порекла. Реч је о стамбеном збрињавању избеглица које су напустиле ратом захваћена подручја на просторима бивше Југославије у периоду од 1991-1995. године, и уточиште нашле у Србији.

dji 0014
Регионални стамбени програм се финансира из донаторских средстава којима управља Развојна банка Савета Европе, уз подршку међународне заједнице, укључујући ЕУ, САД, ОЕБС, Високи комесаријат УН за избеглице. Остали донатори су Немачка, Италија, Норвешка, Швајцарска, Данска, Турска, Луксембург, Кипар, Румунија, Чешка, Словачка и Мађарска.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту