СРЕДЊОЈ ШКОЛИ ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ У ОБЛАСТИ МЕЂУНАРОДНЕ РАЗМЕНЕ УЧЕНИКА

otvorena vrata ss1 5

Средњој школи „Мионица“ је на конкурсу Европске комисије у оквиру програма „Еразмус +“ размене ученика у области стручног образовања и обука одобрен пројекат „Нови изазови“ у вредности од 28,2 хиљаде евра. Пројектом је предвиђен боравак 14 ученика и 5 наставника у трајању од две недеље у Пољској у региону Горње Шлеске, која је позната по веома развијеном туризму и угоститељству и великом броју хотела и ресторана. Према већ унапред успостављеном договору са представницима једног великог школског центра у Пољској, који се састоји од три типа средњих школа, гимназије, средње техничке и средње туристичко-угоститељске школе, мионички ученици и наставници ће имати прилику да током две недеље учествују у реализацији теоријске и практичне наставе , професионалним обукамеколико репрезентативних хотела и ресторана, туристичке организације и културно историјских знаменитости; попут града Кракова,нацистичког логора Аушвица, рудника соли и сребра, музеја и цркава.

-На лествици успеха сваког дана се пењемо. Након успешно прослављеног јубилеја – десетогодишњице од оснивања школе, фестивала „Мионица Гастрофест“ и уписа нове генерације ученика, сада крећемо путем међународне сарадње и реализације Европског развојног плана школе чије је стратешко опредељење отварање ка Европи и упознавање европских образовних система- са поносом истиче, директорка Средње школе „Мионица“ Катарина Чарапић.

Према њеним речима, приликом оцењивања предлога пројекта,спољни оцењивачи су истакли да је задовољио све потребне критеријуме, односно детаљно је описано шта ће се радити током свих пројектних фаза, јасно су дефинисане улоге свих актера у мобилности и закључили да се „Један од најзначајнијих ефеката огледа у чињеници да је ова мобилност у складу са развојном стратегијом општине Мионица, која је оријентисана на интензиван развој туристичких потенцијала, а у том смислу интернационализација ове средње школе и развој кадрова у области туризма и угоститељства од великог је значаја.“

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту