ОДРЖАНА СЕДНИЦА ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА

Донет Статут Општине

Донет План детаљне регулације за индустријску зону у делу насеља Радобић

Скупштина општине Мионица је на седници одржаној 13. септембра донела Статут општине Мионица. Образлажући предлог новог статута начелник Општинске управе Горан Рангелов је упознао одборнике да је предлог претходно добио сагласност Министарства за државну управу и локалну самоуправу и да је усаглашен са препорукама овог органа државне управе. На седници је донет и План детаљне регулације за пословно производну зону у делу насеља Радобић површине око 8 хектара.

sednica skupstine

Током протеклих четири-пет година смо радили на решавању проблема и враћању у функцију постојећих индустријских објеката који су били запуштени или у поступку стечаја, а нова индустријска зона биће нова вредност за нашу општину. Добре вести су да је при крају реконструкција објекта бивше Хладњаче који ће нови инвеститор до почетка новембра пустити у функцију и да су пре неколико дана почели радови на уређивању погона некадашњег „Метала“, који је годинама зарастао у коров. Озбиљне фирме су заинтересоване за нову индустријску зону и очекујем да ће већ следеће године у њој почети са радом прва фабрика - рекао је председник мионичке општине Бобан Јанковић у свом обраћању и додао да је задатак локалне самоуправе да створи услове да потреба за радном снагом буде што већа, јер ће тада и плате бити веће.

Општински парламент је у даљем току седнице донео још два Плана детаљне регулације, од којих се један односи на на магистрални цевовод за потребе снабдевања водом Општине из система „Стубо-Ровни“, а други на брану и вишенаменску акумулацију „Струганик“ на реци Рибници. Донете су између осталог и Одлука о управљању комуналним отпадом, Одлука о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, Одлука о јавним паркиралиштима, Одлука о димничарским услугама и Одлука о погребној делатности на подручју општине Мионица, као и измене и допуне још неколико Одлука из области комуналних делатности ради њиховог усаглашавања са одредбама Закона о комуналним делатностима.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту