ПРОМОЦИЈА РОМАНА ВЕСЕЛИНА ЏЕЛЕТОВИЋА „СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО“

5

Веселин Џелетовић, аутор романа „Српско срце Јоханово“ који је до данас доживео 14 издања и превода на више језика, синоћ је био гост Мионице на књижевној вечери у Културном центру у организацији Библиотеке „Милован Глишић“. Основа за писање овог романа била је истоимена поема коју је Џелетовић испевао 2006. године по истинитом догађају, о Немцу који носи срце Србина киднапованог на Косову и Метохији 1999. године. На инсистирање многих читалаца поему је 2009. године преточио у роман, за који се чуло тек када је италијанска књижевница Марилина Века која је писала о Французу који такође носи срце киднапованог Србина гостовала у Београду.

1

Људи о којима пишем, српски страдалници, нису страдали у ратном вихору на Косову и Метохији. Страдали су у миру пред очима међународне заједнице. Ко год је од званичника проговорио о трговини органима брзо је ућутао. Иза мене не стоји нико, али овај роман иде у свет гуран божијом промишљу ширећи истину, јер истина је као вода и увек пронађе свој пут – рекао је Џелетовић описујући како је настало „Српско срце Јоханово“ и нагласио да је поему написао за само неколико сати.

4

Писац романа „Српско срце Јоханово“ је још истакао да је са колегама из Удружења писаца „Поета“, чији је председник, стално присутан на Косову и Метохији.

Тамо и ливаде миришу на српско трајање. Косово и Метохија су у генима сваког Србина. Проговоре у нама пре или касније и зато ће бити српски док је сунца и месеца-рекао је Џелетовић.

2
О плановима Удружења писаца „Поета“ у оквиру којег функционише и истоимена издавачка кућа говорио је Слободан Росић, а промоцију књиге су улепшали наступи етно групе „Мионе“ и ученика Основне школе „Милан Ракић“ из Мионице.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту