ПОЧЕЛА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЧЕЛАРСТВА-ПРЕДАВАЊА СУБОТОМ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

downloads1

Центар за образовање и развој „Мионица“ је у суботу започео са реализацијом новог бесплатног програма Школе пчеларства, која се реализује под покровитељством општине Мионица. Школа помаже развој пчеларства кроз едукацију људи који желе да се баве или се већ баве пчеларством, промовишући га као професију и хоби. Циљ је и да људи који неће бити пчелари науче како могу да помогну пчелама и допринесу подизању свести о њихове важности за систем производње здраве хране, биодиверзитета и очувања животне средине.

pcelarstvo3

- Школа пчеларства је један у низу програма који општина Мионица преко Центара за образовање и развој организује за децу и одрасле у циљу стицања знања и вештина потребних за живот – истиче председник општине Бобан Јанковић.

downloads1 2

Предавач Ђорђе Марковић, доктор ветеринарске медицине и пчелар из Ваљева, на првом окупљању је пред тридесетак полазника Школе говорио о историјском развоју пчеларства у Србији, о томе шта треба знати пре него се почне са овом професијом (хобијем) и приказао позитивне аспекте бављења пчеларством, одговоривши на питање „Зашто се бавити пчеларством“?

pcelarstvo1

Теоријска предавања тромесечне Школе пчеларства одржаваће се сваке суботе у термину од 17 до 18:30 часова у просторијама Културног центра Мионица, а почетком пролећа, када се са пчеларењем обично и започиње, биће организован и практичан део наставе, у природи, на мионичким пчелињацима.

downloads2

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту