МИШИЋЕВО СРЦЕ ЗА ПРЕВРЕМЕНО РОЂЕНУ ДЕЦУ

75587482 2433683620219130 8950535248693690368 o

Мионица се по први пут придружила бројним градовима Србије и света давањем подршке бебама рођеним пре времена које воде своје најтеже битке, као и њиховим родитељима. У част ових храбрих малишана, Малих дивова, зграда општине Мионица је у недељу на Светски дан превремено рођене деце била обасјана љубичастом светлошћу, а на Тргу војводе Мишића окупили су се родитељи са децом како би се дружили и направили заједничку фотографију. Деци су подељени балони љубичасте боје, која је због љубичастог одсјаја инкубатора један од симбола превремено рођене деце. За ову прилику је направљен специјални рам за сликање на којем се налазио низ од десет чарапица, пошто се према светској статистици једна од десет беба роди пре времена.

Светски дан превремено рођене деце је јуче обележен и у Дечијем вртићу „Невен“. Програм је започео химном Малих дивова „Baby Hero“, а затим се присутнима обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

- Најмање што смо као локална самоуправа могли да урадимо је да зграду Општине осветлимо љубичастом бојом. Али, општина Мионица је много пре него што је званично почела са обележавањем Светског дана превремено рођене деце дала допринос да мали хероји добију своју најважнију битку, између осталог и набавком савременог апарата за Одсек неонатологије Опште болнице у Ваљеву-рекао је Јанковић.

Малишани су причу о Малим дивовима чули од мајке двоје превремено рођене деце Иване Ђурић. Потом су уследили рецитаторски наступи превремено рођене деце из Мионице, док су малишани из „Невена“ на за ову прилику припремљеном паноу оставили поруке подршке свој превремено рођеној деци света исписане на специјално направљеним чарапица од картона.

 

 

LJUBIČASTI DIVOVI MIONICE U dečijem vrtiću "Neven" maleni i veliki divovi- naši prevremeno rođeni meštani, simboličnim...

Posted by Boban Janković on Monday, 18 November 2019

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту