Пројекат општине Мионица „Промена перспективе“

projekat 4 projekat 5 projekat 7 projekat 8 projekat 9 projekat 10 projekat 11 projekat 12

Од јуна 2019. Општина Мионица реализује пројекат Промена перспективе који је донаторским средствима подржан од стране норвешке амбасаде и који представља део ширег пројекта под називом "Норвешка подршка развоју западног Балкана, Норвешка за вас". Aктивности пројекта односе се на оснаживање незапослених лица из угрожених категорија кроз стручне обуке и тренинге личног развоја.

projekat 3

Путем јавног позива општине Мионица одабране су 24 незапослене особе. Према њиховим интересовањима подељени су у три групе и распоређени на три стручна курса: куварство, услуживање и хотелско домаћинство. Осим стручног оспособљавања, учесници пројекта добили су прилику да унапреде свој личне вештине кроз похађање обука из енглеског језика, информатике, вештина комуникације и професионалне етике, што их у будућности квалификује за шири спектар послова. Након завршених обука, представници Савета за запошљавање општине Мионица организоваће разговоре за посао са локалним привредницима са циљем да што већи број учесника пројекта добије запослење.

projekat 6

Захваљујући овом пројекту припадници осетљивих група први пут осећају да су део друштва о коме општина брине. Корисници програма радо и активно учествују у обукама што доприноси њиховом личном осећају задовољства и повећању самопоуздања.

 

Председник општина Мионица, господин Бобан Јанковић поручује да општина велики акценат ставља на промоцију људских права и једнаких могућности за све, тако да је овај пројекат пример снажне подршке наше општине лицима из маргинализованих група, која ће се наставити и након завршетка пројекта кроз подршку њиховом запошљавању и нове циклусе стручних обука.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту