НА БАЗЕНИМА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА ПЛИВАНО ЗА ЧАСНИ КРСТ

  82862310 1452585344922235 9123590806878289920 o

Победници Маша и Ђорђе

Велики хришћански празник Богојављење је у недељу 19. јануара на отвореним базенима у Селу Мионици и Бањи Врујцима по традицији обележен пливањем за Часни крст. Манифестације су одржане у организацији општине Мионица, по благослову владике Милутина и уз помоћ црквених општина, а у јутарњим часовима су служене празничне литургије у храмовима Вазнесења Господњег у Мионици и Свете великомученице Марине-Огњене Марије у Врујцима.

У Бањи Врујцима је деоницу дугу 33 метра до Богојављенског крста, што симболизује број година Христовог живота, у конкуренцији 29 учесника први препливао Ђорђе Раковић из Живковаца. Јубиларно десето пливање за Часни крст је одржано у присуству владике Милутина и председника општине Мионица Бобана Јанковића, као и великог броја гостију, међу којима су били представници Амбасаде Грчке и странке Грка у Србији и бројни привредници. Свим пливачима су уручене пригодне награде и поклони, Свето писмо, књиге и иконе.

Победница четвртог по реду пливања за Часни крст на отвореном базену Спортског центра''Мионица'' у Селу Мионици је Ваљевка Маша Цветковић, други је стигао Никола Бошњаковић из Мионице, трећи такође Мионичанин Стефан Спасојевић. Учествовало је 19 пливача, међу којима су биле и четири девојке. Победници је поред Часног крста, припао сребрњак, вредан примерак Библије и велика икона, док су пригодне награде, књиге и иконе, добили и сви остали учесници. Учесници су поред храбрости демонстрирали и хуманост пошто су мушки пливачи пропустили Машу Цветковић да преузме Часни крст и постане прва дама која је однела победу на манифестацији у Селу Мионици.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту