ЗАВРШЕН СВЕТОСАВСКИ КОНКУРС

На свечаности поводом школске славе Светог Саве јуче су проглашени победници шестог по реду Светосавског наградног конкурса, који традиционално организује Средња школа Мионица. Право учешћа имали су ученици седмог и осмог разреда основних школа са територије Колубарског округа и ученици овдашње Средње школе, а радове који рефлектују књижевни и уметнички доживљај Светог Саве, оца образовања и духовности, послало је преко 40 ученика из мионичког краја, као и деца из основних школа Миле Дубљевић Лајковац, Војвода МишићПецка, ;Илија Бирчанин Ставе и Владика Николај Велимировић из Ваљева. Осим ликовних и прозних радова основци су послали и велики број песама, тако да је за њих додата и категорија поезије.

У области литерарног стваралаштва-прозни радови у категорији основаца прво место је припало Ивану Јовановићу из ОШ Војвода Живојин Мишић Рајковић, друго Нини Јуришић из исте школе, а треће Младену Ђуричићу, ученику ОШ Миле Дубљевић Лајковац. Код средњошколаца победница је Тања Симовић, испред Кристине Грујучић и Александре Ћировић. Награде у области литерарног стваралаштва поетски радови додељене су само основцима и то прва награда Јелени Јелић из ОШ Војвода Живојин Мишић Рајковић, а друга и трећа ученицима мионичке ОШ Милан Ракић Милану Поповићу и Радовану Перићу. У области ликовног стваралаштва награђена су три рада у категорији основаца и то Анђела Мијаиловић из горњотопличког одељења ОШ Милан Ракић Наталија Лазић из ОШ Илија БирчанинСтаве и Николина Читаковић из издвојеног одељења ОШ Милан Ракићу Доњој Топлици, док је код средњошколаца награђена Тијана Цмиљанић.

Награде у виду вредносних ваучера које су обезбедили бројни донатори уручила је начелница Школске управе Колубарског округа Зорица Јоцић.

untitled 1

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту