ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ ПОДРЖАН ОД АМБАСАДЕ НОРВЕШКЕ „ПРОМЕНА ПЕРСПЕКТИВЕ“

 

boban

 

Уручена 24 серификата

Поводом завршетка пројекта општине Мионица Промена перспективе који је донаторским средствима подржан од стране Амбасаде Краљевине Норвешке као део ширег пројекта "Норвешка подршка развоју западног Балкана, Норвешка за вас", јуче је у Културном центру приређена пригодна свечаност. Активности пројекта су се односиле на оснаживање незапослених лица из угрожених категорија кроз стручне обуке и тренинге личног развоја. Путем јавног позива општине Мионица одабране су 24 незапослене особе, које су према интересовањима подељене у три групе и распоређени на стручне курсеве куварства, услуживања и хотелског домаћинства који су трајали осам месеци. Осим стручног оспособљавања, учесници пројекта су добили прилику да унапреде личне вештине и кроз похађање обука из енглеског језика, информатике, вештина комуникације и професионалне етике, што их у будућности квалификује за шири спектар послова.


На свечаности су 24 учесника пројекта добили сертификате, које су уручили председник општине Мионица Бобан Јанковић и представник пројекта Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Бојан Ковачевић.


- Захваљујем се Амбасади Краљевине Норвешке која нас је подржала и поносан сам на моје сараднике који су допринели да постанемо много видљивији када су у питању међународни пројекти. Мионица искорачује великим корацима напред када је у питању запошљавање, посебно водећи рачуна о запошљавању осетљивих група. Овај пројекат је допринео да његови учесници, незапослена лица из угрожених категорија, добију знања која ће им унапредити животе, обезбедити егзистенцију, интегрисати у друштво као активне чланове и да изнад свега буду задовољни собом-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.


Бојан Ковачевић је испред УНОПС;а и Амбасаде Краљевине Норвешке поздравио учеснике и реализаторе пројекта Промена перспективе и подсетио да је укупна вредност пројекта "Норвешка за вас" у Србији око 6,18 милиона евра, да је пројекат општине Мионица чија је вредност 10, 5 хиљада евра подржан са око 9,4 хиљада евра, док је остала средства обезбедила локална самоуправа.

USPEŠNO DRUŠTVO GRADE SVI GRAĐANI U okviru projekta "Promena perspektive" za osetljive kategorije društva, koji je...

Posted by Boban Janković on Thursday, 30 January 2020

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту