УБЛАЖАВАЊЕ ПОЈЕДИНИХ РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је у складу са новом одлуком Владa Републике Србије  о ублажавању одређених мера за спречавање ширења коронавируса, које ће се примењивати од уторка 21.04.2020. године.

Грађани старији од 65 година моћи ће, почев од сутра, да уторком, петком и недељом излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до један сат иза поноћи, највише 600 метара од места становања.

Продавнице прехрамбених производа, апотеке, пекаре, пољопривредне апотеке, месаре, киосци аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, школа за обуку возача, трговине на мало, књижаре, трговине моторним возилима, бициклима, техничком робом, грађевинским материјалом и зелене пијаце радиће од 07.00  до 17.00 часова.

Петком, односно даном када одреди Влада Републике Србије за грађане старије од 65 година сви горе наведени малопродајни објекти, продајни објекти и радње радиће од 04.00 до 07.00, а за остале грађане од 08.00 до 17.00 часова.

Битно је нагласити још једном да се рад у објектима и делатностима којима је то од сутра дозвољено може обављати ИСКЉУЧИВО уз поштовање свих мера заштите и коришћење средстава за дезинфекцију и заштитних средстава – маски и рукавица.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

Влада Србије наставиће да прати ситуацију у вези са коронавирусом и да прилагођава своје мере у складу са актуелном епидемиолошком сликом.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица још једном апелује на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту