КРЕДИТНА ПОДРШКА ЗА НАБАВКУ ХРАНЕ ЗА ЖИВОТИЊЕ

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионице обавештава грађане да је Влада Републике Србије донела УРЕДБУ o финансијскoj подршци пољопривредним газдинствима кроз олакшан приступ коришћењу кредита у отежаним економским условима услед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Право на кредитну подршку за набавку хране за животиње остварује се ако се одобрени износ кредита користи за набавку хране за животиње која испуњава услове у погледу квалитета, у складу са посебним прописом којим се уређује квалитет хране за животиње, и то за:

1) хранива (изузев зрнастих хранива);
2) премиксе;
3) смеше.

Право на кредитну подршку остварује се подношењем писменог захтева за одобрење кредитне подршке банци која је са министарством надлежним за послове пољопривреде закључила уговор.

Захтев за одобрење подноси се банци до 1. новембра текуће године.

Уз захтев за одобрење за набавку хране за животиње ове уредбе, пре пуштања кредита у течај, банци се подноси предрачун за набавку хране за животиње.

После пуштања кредита у течај за набавку хране за животиње ове уредбе, најкасније у року од 30 дана од дана испоруке предмета кредита, банци се доставља копија рачуна за набављени предмет кредита, а оригинал рачуна на увид, као и друга документација у складу са пословном политиком банке.

Физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства и предузетник може да оствари право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до 6.000.000 динара.

Правно лице може да оствари право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до 18.000.000 динара.

Средства остварена по основу финансијске подршке у складу са овом уредбом, не могу бити предмет принудног извршења.

Корисник финансијске подршке пољопривредним газдинствима у складу са овом уредбом дужан је да даје тачне податке за остваривање права и придржава се обавеза корисника подстицаја у складу са законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју.

На поступак повраћаја неосновано исплаћених средстава финансијске подршке у складу са овом уредбом, сходно се примењују одредбе закона којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју о поступку повраћаја неосновано исплаћених новчаних средстава на име подстицаја у пољопривреди и руралном развоју.

Надзор над спровођењем ове уредбе врши Министарство, сходном применом закона којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју.

Послове инспекцијског надзора Министарство врши преко пољопривредног инспектора.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту