ПРЕПОРУКЕ ЗА РАД ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА

mali grb mionice

На основу Закључка Кризног штаба Владе Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је усвојио препоруке и мере које се односе на рад привредних субјеката на територији општине Мионица.

1. Препоручује се свим привредним субјектима, а нарочито привредним субјектима који обављају производну делатност, да раде, односно да наставе рад пуним капацитетом, уз поштовање превентивних мера које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга.

2. Превентивне мере подразумевају организацију посла, радних активности и радног простора на тај начин да се осигура безбедност запослених и корисника услуга, купаца, и других лица која улазе у пословне просторије:

• физички размак међу запосленима (тзв. физичка дистанца), односно организација радних активности и радног простора на начин да се избегне директан контакт између лица када год то природа посла дозвољава,
• обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, као и обавезно постављање дезо баријера (дезинфекционим средством - хлорним препаратима, препаратима на бази алкохола са минимално 70% алкохола или другим дезинфекционим средством)
• обавезна замена коришћене папирне, пластичне или платнене галантерије,
• обавезно коришћење личних заштитних средстава тј. маски и рукавица,
• обавезна дезинфекција ногу и руку свих лица која улазе у пословни простор,
• често проветравање свих просторија,
• редовна дезинфекција свих заједничких и хигијенских просторија,
• у случају сумње да неко лице има симптоме заразне болести COVID-19, (повишена температура и један од знакова и симптома - кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање) одговорно лице привредног субјекта дужно је да, без одлагања удаљи то лице из радних просторија, са препоруком да се одмах јави  дому здравља - COVID амбуланти,
• све друге мере које се могу спровести, а да се не ремети процес рада, одн. производње, уз обезбеђивање безбедности свих лица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту