ПРЕПОРУКЕ СТРУЧНО ОПЕРАТИВНОГ ТИМА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

 mali grb mionice

Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије Корона вируса Штаба за ванредне ситуације општине Мионица саопштава да због несигурне епидемиолошке ситуације изазване повећањем броја новооболелих од корона вируса у општини Мионица доноси следеће апеле и препоруке:

-Апелује се на грађане да поштују и спроводе превентивне мере заштите од вируса Ковид-19, да посебно поштују социјалну и физичку дистанцу, као и ношење маски у затвореном простору.

-Апелује се на послодавце који послују на територији општине Мионица, да доследно спроводе све предложене и неопходне превентивне мере у складу са прописима, у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих лица и странака.

-Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије Корона вируса Штаба за ванредне ситуације општине Мионица позива организаторе прослава да с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, поступе одговорно и одложе одржавање прослава. Уколико се одлуче за одржавање прослава од посебног је значаја да се и организатори и учесници прослава строго придржавају датих препорука.

-Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да појача мере чишћења , прања улица, дечијих игралишта и спортских терена, као и простора око здравствених установа (Дом здравља и амбуланте).

-Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да врши редовно чишћење, прање, дезинфекцију простора и опреме свих пијаца.

-Препоручује се ПУ Дечији вртић „Невен“ да доследно спроводи све мере наложене од Министарства здравља и Министарства просвете.

-Препоручује се Спортском центру Мионица да доследно спроводи све инструкције и упутства надлежних органа која се односе на спровођење противепидемијских мера на отвореним и затвореним базенима и другим теренима којима управља.

-Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије Корона вируса Штаба за ванредне ситуације општине Мионица ће свакодневно пратити развој епидемиолошке ситуације и у зависности од актуелног стања, предлагати Штабу за ванредне ситуације предузимање неопходних мера у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту