ШКОЛИ У РАЈКОВИЋУ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ОСАВРЕМЕЊАВАЊЕ НАСТАВЕ

osnovci iz rajkovica

Основној школи „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић је од Министарства правде у оквиру јавног конкурса за доделу средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења опредељено 1,7 милиона динара за реализацију пројекта „Храбрим корацима у иновације уз дигиталне презентације“. Уговор о реализацији пројекта је потписан јуче у Београду, а ова средства биће намењена за набавку 16 пројектора, 16 пројекционих платана и 16 зидних носача пројектора.

- Уз рачунаре које је школа добила прошле године, ова средства ће помоћи да наша деца која похађају матичну школу у Рајковићу и издвојена одељења ни мало не заостају у погледу квалитета образовања за децом из градских средина-истиче председник општине Мионица Бобан Јанковић и подвлачи да су школе други дом наше деце и да зато локална самоуправа предано ради да им обезбеди најбоље могуће услове за рад.

Поред средстава које је одобрило Министарство правде, Основна школа „Војвода Живојин Мишић“ је у другој половини прошле године од Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила 16 лап-топ рачунара. Одобрењем средстава за реализацију пројекта „Храбрим корацима у иновације уз дигиталне презентације“ биће заокружујено опремање учионица рачунарском опремом, која ће омогућити квалитетније одвијање наставе, њено осавремењавање, а самим тим и ефикасније преношење знања ученицима. Такође, провера знања ће добити интересантнији облик, уз помоћ све популарнијих онлајн квизова и асоцијација. Циљ je да се настава учини интерактивном, занимљивијом и да у што већој мери буде прилагођена потребама савремене наставе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту