ВЛАДА ШВАЈЦАРСКЕ ПОДРЖАЛА ПРОЈЕКАТ „ЈАЧАЊЕ УСЛУГЕ ПОМОЋ У КУЋИ“

222 f0lsp8ha9s2m 800

Влада Републике Швајцарске је у оквиру програма Swiss PRO подржала пројекат „Јачање услуге помоћ у кући у општини Мионица“. Укупна вредност пројекта је 11.442 евра, од чега Влада Швајцарске обезбеђује 10.287 евра, а локална самоуправа 1.155 евра.

Иначе, услуга Помоћ у кући на подручју општине Мионица функционише од 2016. године. Услуга је доступна одраслима и старијима који имају ограничења физичких и психичких способности, услед којих нису у стању да самостално живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота, неге и надзора, при чему је породична подршка недовољна или није расположива. Садржај услуге се дефинише индивидуалним потребама корисника, а већина услуга се пружа у дому корисника. Пројектом „Јачање услуге помоћ у кући у општини Мионица“ обезбеђује се пружање ове услуге за пет корисника уз ангажовање пет лица из рањивих група као неговатеља, уз унапређење услуге Канцеларије за помоћ у кући која ће пружити додатну подршку за најмање 100 корисника.

Кроз програм Swiss PRO Швајцарска подржава локалне самоуправе да самостално или у партнерству са Центрима за социјални рад реализују пројекте за спровођење и развој услуга социјалне заштите. Пројекти су одабрани у оквиру јавног позива под називом „Снаге удружи, подршку пружи“ који је трајао од 3. марта до 22. маја и био отворен за 96 градова и општина из региона Шумадије и Западне Србије и региона Јужне и Источне Србије. Одобрен је 21 пројекат чија је укупна вредност преко 310 хиљада евра, а њиховом реализацијом ће у наредних годину дана бити повећан приступ услугама социјалне заштите на локалном нивоу за више од 1.000 корисника из рањивих група.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту