ОРГАНИЗАТОРИ ОБИШЛИ „МИОНИЧКУ ТРАСУ“ МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ „КРОЗ СРБИЈУ“

5

Мионица ће и ове године, трећи пут за редом, бити град домаћин једне од етапа Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“ која ће се од 31 августа до 3. септембра одржати јубиларни 60. пут. Тим поводом је јуче председник општине Мионица Бобан Јанковић у друштву Саше Гајичића, једног од најбољих бициклиста Србије свих времена који тренутно обавља функцију генералног секретара Бициклистичког савеза Србије и Ивана Стевића, четвророструког олимпијца у бициклизму, обишао најзанимљивије деонице друге етапе која ће се 2. септембра возити мионичким крајем.

Обилазак стазе уочи трке није новина, али је права реткост да један председник општине на бициклу обиђе трасу и на овај начин организаторима трке представи свој крај из једног потпуно другачијег угла.

-Ми показујемо да иако смо мала локална самоуправа можемо да се носимо са великим местима у организацији значајних догађаја као што је Трка „Кроз Србију“. На овај начин промовишемо праве вредности. Промовишемо спорт, промовишемо Мионицу, промовишемо Србију-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

„Извиђање“ трасе је подразумевало и посету музеју војводе Мишића у Струганику и обилазак Бање Врујци, а Иван Стевић је један од оних који су учествовали у одабиру руте којом се од 2018. године вози етапа кроз мионички крај.

-Још од раније знам да је стаза прелепа. Уживање у данашњој вожњи је посебно обогатила посета Музеју војводе Мишића, тако да су утисци још снажнији-нагласио је Стевић.

Генерални секретар Бициклистичког савеза Србије Саша Гајичић је такође био задовољан оним што је видео.

-Направили смо једну лепу туру и „осетили“ стазу коју ће прећи и бициклисти у другој етапи трке „Кроз Србију“. Мионица и њено окружење су изузетно занимљиви за бициклизам и верујем да ће се ови валовити предели свидети такмичарима-истакао је Саша Гајичић.

Овогодишња Трка „Кроз Србију“ креће са Јахорине и возиће се преко Златибора, Мионице, Пожаревца, Београда и Зрењанина, све до циља у Новом Саду.

BIRAJMO SPORT, ČUVAJMO ZDRAVLJE "Vozeći bicikl čovek najbolje upoznaje predeo kojim prolazi, zato jer mora da se oznoji...

Posted by Boban Janković on Saturday, 8 August 2020

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту