КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА БАЗЕНИМА У СЕЛУ МИОНИЦИ СЕ ОДВИЈА УЗ ПОШТОВАЊЕ МЕРА ЗАШТИТЕ

 bazen

Купалишна сезона на отвореним базенима у Прибарама Селу Мионици којима управља Спортски центар Мионица одвија се уз поштовање мера које су прописане од стране надлежних органа Републике Србије и Штаба за ванредне ситуације општине Мионица. Што због мера заштите од вируса COVID-19 којима је између осталог ограничен капацитет купалишта на максимално 40 купача на 1.000 метара квадратних, што због опрезности грађана, што због ћудљивог времена, на базенима је овог лета значајно мањи број посетилаца у односу на претходне сезоне. Посебно је приметан изостанак пензинера и деце, мионичких основаца, који већ пету годину имају бесплатан улаз на базене Спортског центра.

bazeni
Као и претходних сезона, љубитељима купања су на располагању три базена, мали пливачки базен димензија 20 x 10 метара, дубине од 1,2 до 2,1 метар, велики пливачки базен димензија 33 x 25 метара, дубине од 2 до 2,1 метар и дечији базен димензија 9,5 x 4,5 метара и дубине пола метра. Базени у Селу Мионици своју популарност у великој мери дугују својој једнинственој лековитој хипотермалној води чија се температура креће од 27 до 28,7 степени. Локална самоуправа је у односу на претходну сезону посетиоцима омогућила боље услове. Проширен је паркинг простор и плажа, набављен је нешто већи број лежаљки, измештени су тушеви, проширен капацитет кабина за пресвлачење, а на паркингу је посађено украсно растиње. Постављен је и видео надзор, што ће верују надлежни, осујетити рушилачке акције непознатих лица која су претходних година често правила штету на огради.


Како најављују из Спортског центра Мионица у наредном периоду је планирано снимање, чишћење и ревитализација оба бунара. На бунару са којег се пуне базени још од 1998. године није било никаквих радова, док ће испитивање другог бунара избушеног пре више од 40 година и са којег се тренутно снабдевају тушеви показати да ли је могуће повећати његову издашност. Планирана је и изградња игралишта за одбојку и мали фудбал на песку и постављање модерног осветљења.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту