ИЗ МИОНИЦЕ СТАРТОВАЛА ДРУГА ЕТАПА 60. МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ „КРОЗ СРБИЈУ“

 tur d srbija2

Тачно у подне са Трга војводе Мишића у Мионици стартовала је друга етапа 60. Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, која је кренула 31. августа из Источног Сарајева. Знак за старт дао је председник општине Мионица Бобан Јанковић који је претходно поздравио све актере најдуговечнијег спортског такмичења на Балкану.

 tur d srbija1

Мионица је и овог пута доказала да може да буде успешан домаћин једног великог такмичења као што је бициклистичка трка „Кроз Србију“. Желим пуно успеха свим учесницима и будућим победницима и да из Мионице понесу мисли које је изговорио наш најславнији суграђанин велики војсковођа војвода Мишић „Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред! Захваљујем се Бициклистичким савезима Србије и Републике Српске на сарадњи у организацији једног од најважнијих спортских догађаја у нашој земљи ове године и што су допринели да се данас име Мионице помиње широм света– рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

 tur d srbija3

Трка је стартовала 31. августа у Источном Сарајеву. Победник прве етапе која је јуче вожена од Јахорине до Златибора је Роман Маикин из Русије који вози са тим „Cambodia cycling academy“. Он ће покушати да сачува „жуту мајицу“ на преостале две етапе, данашњој од Мионице до Пожаревца и последњој која ће сутра бити вожена од Зрењанина до Новог Сада.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту