ОБЕЛЕЖЕНА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ

evropska nedelja mobilnosti

Општина Мионица се од 16. до 22. септембра трећу годину заредом прикључила обележавању Европске недеље мобилности, која се организује у циљу повећања свести о значају урбане мобилности и саобраћаја без издувних гасова. Овогодишњи програм је обиловао занимљивим и едукативним садржајима у којима су претежно учествовала деца, али и старији грађани. Одржане су многобројне активности, а само неке од њих су „Правилно бицикл вози да те нико не угрози“, такмичење у брзом ходању, као и сајам превозних средстава без издувних гасова. Најмлађи Мионичани показали су велику заинтересованост за очување природе и заштиту животне средине. Малишани су на ове теме писали литерарне радове и цртали стрипове, учествовали на такмичењима у савладавању полигона спретности бициклом, брзом пешачењу и сличним активностима. Данас, последњег дана манифестације, биће обележене пешачке стазе у Бањи Врујци.

-Ово је само један од многобројних корака које морамо направити како бисмо живели у здравој средини и нашим најмлађима оставили у наслеђе очувану Мионицу. Важно је да се сваки дан понашамо као да је Европска недеља мобилности и да на тај начин побољшамо здравље, природу, али и једни друге - нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је присуствовао програмима манифестације.

Европска недеља мобилности је годишња кампања организована од стране Сталне конференције градова и општина и Владе Краљевине Шведске у оквиру програма „Подршка локалној самоуправи на путу ЕУ интеграција“

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту