У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

fotografija 41

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни школски час културе говора представили Роксандићеву књигу „Проговори да видим ко си“. Током интерактивног школског часа гости су на практичним примерима дали савете како унапредити једну од најважнијих социјалних вештина у 21. веку, примењиву у свим областима, излагачку писменост, способност да изразимо себе и своје идеје на сугестиван, уверљив начин, правилном употребом гласа, говора, невербалне комуникације.
На крају часа, председник општине Бобан Јанковић и аутор су свим учесницима поклонили по примерак књиге „Проговори да видим ко си“.

Јанковић је овом приликом мионичким ђацима поручио да ће им савети из књиге помоћи да се науче вештинама доброг говора, што им даје моћ да свет обликују и помоћу речи.

Интерактивни школски час је резултат сарадње општине Мионица и Удружења за развој и унапређење културе говора „Изражајност“ на пројекту чији је циљ да се укаже на значај развијања културе говора за успех у животу, као и да се деца и млади правилном употребом гласа и говора издвоје од просека и површности. Током реализације пројекта, кроз планиране обуке и радионице, деца и млади ће побољшати своје говорне навике, а истовремено бити у могућности да својим вршњацима пренесу новостечена знања, чиме се шири узорно говорење које може служити за пример. Учесници ће учити како да ублаже и умање страх од наступа пред публиком, како да говоре на артикулисан, разложан, динамичан начин, како да владају својим говором тела и да га усклађују са речима и како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито.

PROGOVORI DA VIDIM KO SI Mionički mališani su imali priliku da danas učestvuju u jednoj odličnoj radionici posvećenoj...

Posted by Boban Janković on Wednesday, 7 October 2020

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту