fbpx

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  eturista

На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица који пружају услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту, да испуне своју законску обавезу и пријаве се ради евидентирања и уношења у Централни информациони систем у угоститељству и туризму ( еТуриста).


Од 1. октобра 2020. године, Централни информациони систем у угоститељству и туризму ( еТуриста) постаје једини извор података за Републички завод за статистику о туризму и угоститељству, те уколико угоститељи не буду евидентирали туристе, статистички ће туристички промет бити значајно умањен у општини Мионица, али и у целој Републици Србији, што ће имати последице на процес одобравања и реализације пројеката развоја.
Од 1. октобра 2020. године, угоститељи ће искључиво и једино моћи путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (еТуриста) пријављивати поред, домаћих и стране госте и на тај начин испуњавати своју обавезу по Закону о странцима.


МУП Републике Србије ће, као директан корисник система, искључиво и једино путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (е Туриста) добијати информације о страним туристима у Републици Србији.


Угоститељи и угоститељски објекти који не буду унети у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (е Туриста) неће моћи учествовати у пројекту реализације ваучера за одмор у Републици Србији.

Документи:
Датумуторак, 20 октобар 2020 10:04
Величина Документа 260.09 KB
Преузми 83

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...