ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

hubert38

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберових икона представљене су и ручно рађене дрвене кутије за вино Радослава Хаџића. У уметничком делу програма наступила је етно група „Мионе“ из Мионице, док је о иконама Ненада Хубера говорила свестрана уметница, модна креаторка, костимографкиња, таписеристкиња и сцениграфкиња Загорка Стојановић.

- У сваком православном дому икона је постављена на најлепше место. Само сликање иконе је литургијски чин. Хуберове иконе су литургија његове душе. Ове иконе пред нама су ауторово богослужење, онострани доживљај кроз који нам даје слике његових визија. Оне изливају светлост на нас, говоре својим линијама и бојама и живо сведоче о истинској реалности другог света, преносећи на нас лепоту Хуберове душе - нагласила је Загорка Стојановић.

Ненад Хубер живи и ради у Белановици. Слика од детињства, а иконописањем се бави већ 25 година. До сада је излагао на 60 самосталних и преко 100 колективних изложби. Радови му се налазе у два музеја, 18 цркава и у бројним приватним збиркама у земљи и иностранству.

IZLOŽBA IKONA – „DRVO NEBESKO“ Bila mi je čast da prisustvujem sinoćnom otvaranju izložbe ikona koje su rad naših...

Posted by Boban Janković on Saturday, 17 October 2020

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту