ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване
болешћу COVID–19, чија примена почиње од уторка, 24. новембра 2020. године.

Нове противепидемијске мере су:

  1. Скраћење радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.
  2. Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.
  3. Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа у затвореном и на отвореном простору.
    Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м2 по особи).
  4. Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.
  5. Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.
  6. Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Радно време са потрошачима у малопродајним објектима, као што су трговине и апотеке, остаје ограничено на период од 05 – 21 час, а број потрошача је максимално једно лице на четири квадрадна метра уз поштовање општих мера превенције и одржавања физичке дистанце.

Наведене мере су орочене на период од 10 дана и биће изнова размотрене у складу у са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту