НОВА ДОНАЦИЈА НЕМАЧКЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ МИОНИЦИ

Електрични бицикли за геронтодомаћице

giz bicikle1 2

Након заштитне опреме, Немачка развојна агенција (ГИЗ) је обезбедила нову донацију за Мионицу и то у виду електричних бицикла. Бицикли долазе као подршка запосленима у области социјалне заштите у време поновног повећања броја заражених од вируса Ковид-19. Намењени су геронтодомаћицама које пружају помоћ у кући за старија лица и чија је подршка посебно значајна због ограниченог кретања и здравствених ризика којима су изложени старији.

Донацију уручује пројекат немачко-српске развојне сарадње “Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ и обухвата електричне бицикле, као и додатну опрему у виду заштитне кациге и сигурносних ланаца. Електрични бицикли раде на батерију и могу се возити са и без електро погона, а бицикли за Мионицу су прилагођени вожњи и у брдовитим пределима.

-Захваљујемо се Немачкој развојној агенцији на константној подршци коју нам пружају у области социјалне заштите. Бицикли са пуном пратећом опремом не само да су одлично превозно средство, већ ће и помоћи при подизању свести о доступности и употреби еколошких видова транспорта-истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Подршка општини Мионица део је веће мере подршке ГИЗ-a која обухвата 16 градова и општина. До краја 2020. године биће уручено 58 електричних бицикала- 26 прилагођених брдским пределима и 32 намењена равничарком терену.

-Помоћ у кући за старија лица је једна од најчешће коришћених услуга социјалне заштите. Веома нам је драго да ћемо донацијом електричних бицикла подржати запослене у социјалној заштити и тиме олакшати долазак до корисника, а то ће имати и позитиван ефекат на заштиту животне средине. Чињеница да су бицикли произведени у Србији је додатни бонус јер тиме подржавамо и развој домаће зелене економије - рекао је Маркус Мајер, вођа пројекта.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту