ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

odabir3

Свечаним програмом у Културном центру, Oпштина Мионица је у четвртак 14. јануара обележила 126 година од када је указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош. Присутнима се на почетку програма обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

- Мионица је настала много пре него што је проглашена за варош. Насеља настају тако што људи припитомљавају природу, обликују је према потребама живота, урбанизују. Тако је и наше насеље полако расло и прерасло у варош која временом постаје све удобније место за живот. Наше највеће богатство су људи и зато се и на државном и на локалном нивоу озбиљно ради на популационој политици. Трудимо се да обезбедимо што квалитетније услове за све Мионичане, да развијамо сваки део општине Мионица. Варош Мионица представља срце Општине, а када је срце здраво онда ће и други делови бити здрави. Радимо на томе да Мионица не буде само још једно лепо место кроз које се пролази, већ место које ће људи одабрати за своје одредиште у којем ће пронаћи оно што желе - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

odabir3
Уметнички програм је обележио наступ вокалног солисте Марка Томића и гитаристе Луке Јездића, док су присутни истовремено могли да виде бројне фотографије и видео снимке Мионице и Мионичана из богате архиве Културног центра.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту