МИОНИЦА КОД ВЛАДЕ СРБИЈЕ КОНКУРИСАЛА С 37 ПРОЈЕКАТА

projekti6

Ми настојимо да обезбедимо новац за реализацију што више приоритетних пројеката, како би наши Мионичани живели што боље, и како бисмо деци Мионице обезбедили бољу будућност - каже председник општине Бобан Јанковић

Општина Мионица учествује са 37 пројеката, вредних преко 350 милиона динара, на конкурсима које су на основу одлуке Владе Србије расписала надлежна министарства и Канцеларија за јавна улагања. До сада је прихваћено и одобрено више од половине предложених инвестиција. Очекује се да ће република пружити помоћ у свих 37 планираних улагања. Председник општине Мионица, Бобан Јанковић анализирао је са сарадницима одобрене и предате пројекте ради дефинисања рокова и приоритета у њиховој релизацији, као и о пројектима који ће бити предати у наредном периоду.

- Мионица јесте мала општина, али не кријемо да имамо велике амбиције. Ми настојимо да обезбедимо новац за реализацију што више приоритетних пројеката, како би наши Мионичани живели што боље, и како бисмо деци Мионице обезбедили бољу будућност. Наша буџетска средства су ограничена, и зато нисмо седели скрштених руку. Тражили смо подршку за пројекте од значаја за нашу локалну самоуправу. Изузетно сам захвалан Влади Србије, Канцеларији за управљање јавним улагањима и надлежним министарствима која подржавају наше планове и помажу њихову реализацију. Сви пројекти, које смо до сада предали, и с којима ћемо конкурисати у будућности усмерени су на драстично унапређење квалитета живота сваког становника Мионице - рекао је након састанка Јанковић.

Највећи број пројеката односи се на унапређење и развој водоводне и канализационе мреже, изградњу путева, реконструкцију школа и развој културе.

- Ми морамо да радимо. Сваког дана. Новац који добијемо са републичког нивоа биће значајна подршка нашем општинском буџету, који већ четврту годину заредом има инвестициони и развојни карактер - рекао је Јанковић

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту