ОД ВЕЧЕРАС У 21 ЧАС НА СНАЗИ НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила данас, на предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, нове мере за сузбијање епидемије, које се односе на предстојећи викенд (13. и 14. март).

Од понедељка, ученици виших разреда основних школа прелазе на онлајн наставу, док се за ученике средњих школа овај вид наставе продужава и на наредну седмицу.

Oд петка, 12. марта, од 21 час, до понедељка, 15. марта, у 6 сати ујутру, биће затворени сви угоститељски објекти (кафићи и ресторани), све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане, спортски објекти...
Oбјекти на које се ово ограничење рада предстојећег викенда не односи и којима је дозвољено да раде и током викенда су:
• Апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације,
• Трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа,
• Самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат – киосци и трафике,
• Објекти и радње у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи,
• Бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива,
• Ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу,
• Спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза.
Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера током викенда и Влада Србије и овим путем још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана.
Све мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум, али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву.
Вакцинација против заразне болести COVID-19 одвијаће се без прекида, по унапред утврђеном плану, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту